Föreläsningar för skolor

Vi föreläser på skolor för föräldrar, pedagoger och elever i åk 4-9 samt elever på gymnasiet och har fokus på sociala medier och den problematik som där finns bland unga. Föreläsningarna bygger på aktuell forskning och de senaste rapporterna och riktlinjerna med koppling till läroplanen och vi ser en utbildningsdag som ett långsiktigt arbete där pedagoger, vårdnadshavare och elever involveras.

Föreläsningarna har hög igenkänningsfaktor både hos unga och vuxna och skapar reflektion och eftertanke och därför är vårt uppföljningsmaterial en viktig del av arbetet så att både pedagogerna kan ta arbetet vidare in i klassrummen med sina elever men även att föräldrarna ska kunna ta diskussionen och jobba vidare med sina barn.

Materialet består bl.a av:
– Lektionsförslag
– Relevanta case
– Värderingsövningar
– Diskussionsmaterial
– Kunskapsbank
M.m

Utöver mobbning och kränkande behandling tar vi även upp andra aktuella frågor som te.x (föreläsningarna anpassas efter målgruppen):
– Hur den psykiska hälsan kan påverkas av sociala medier
– Kriminella influencers och vanliga influencers påverkan, filterbubblor och subkulturer
– Exposekonton, Tiktok-challenges, kränkande konton som skapas och chattgrupper
– Strategier för att möta grupptryck, dåliga normer och personliga värderingar
– Dels vad lagen säger men även hur andra människor kan påverkas känslomässigt och socialt

Hur skolan vill att en föreläsningsdag ska se ut är upp till skolan. Man kan boka enskilda föreläsningar som tex endast en elevföreläsning eller en föräldraföreläsning eller ett paket med te.x 2 elevföreläsningar under dagtid och en föreläsning för vårdnadshavare under kvällstid. Vissa skolor går även ihop med andra skolor i kommunen för att hålla nere resekostnader och då har jag exempelvis skola 1 en dag och sedan skola 2 och 3 dagarna efter.

Läs mer om föreläsningarna:

Elevföreläsning (åk 4-9)
Föräldraföreläsning (åk F-9)
Gymnasiet elever
Fortbildning för pedagoger (skräddarsys)