Vad ska man tänka på när man lägger ut bilder på sociala medier?

Som man framställer sig på nätet, det är även så som andra uppfattar en. Lägger man ut roliga bilder så framställs man kanske som en lustigkurre, lägger man ut hotfulla bilder så kan man ses som störig eller kaxig så fundera på vilka signaler du vill sända ut och hur du vill att andra ska uppfatta dig? Det är ju inte bara ens bästa kompisar eller människor från skolan som ser det man lägger ut utan även många andra besöker ens konto te.x föräldrar, föräldrars vänner, människor som är nyfikna på en men som man kanske inte känner, lärare, tränare, idrottsledare m.m

Tips:
– Vem kan se bilden eller videoklippet jag delar med mig av på sociala medier?
– Vem kan spara bilden eller videoklippet jag lägger ut?
– Hur kan jag uppfattas?
– Finns det saker i bakgrunden som är olämpligt att andra ser?
– Kan bilden eller videoklippet användas emot mig på något sätt?
– Kan andra ta skada av att jag lägger ut den här bilden eller videoklippet?
– Kan andra bli ledsna, sårade eller kränkta av att jag lägger ut den här bilden eller videoklippet?
– Kan jag stå för det här i framtiden?